Jeremy Hunt a efectuat în China prima sa vizită în afara Europei după ce a fost numit de către premierul Theresa May în locul lui Boris Johnson, care a demisionat din cauza unor dezacorduri cu şefa guvernului privind strategia acesteia pentru Brexit.

Într-o conferinţă de presă cu omologul său chinez, Wang Yi, Hunt a afirmat că Beijingul a sugerat un acord de liber-schimb cu Marea Britanie, în contextul în care Londra ar urma să părăsească UE la sfârşitul lunii martie 2019.

"Am vorbit despre oferta făcută de ministrul de externe Wang Yi de a deschide o discuţie privind un posibil acord de liber-schimb între Marea Britanie şi China după Brexit", a declarat Hunt.

"Am salutat acest lucru şi am spus că vom explora" această posibilitate, a afirmat el.

În cadrul unei vizite la Beijing la începutul anului, premierul Theresa May a vorbit despre o accelerare a discuţiilor pentru ridicarea barierelor comerciale între cele două ţări.

După decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, la referendumul din iunie 2016, Londra şi-a înmulţit contactele diplomatice pentru a pregăti acordurile comerciale care ar urma să le înlocuiască pe cele ale Bruxellesului.