Lorenzo Dorsett, fost jucator la echipa de tineret a clubului Arsenal, a ispasit o pedeapsa de peste trei ani de inchisoare pentru posesie de droguri. In prezent lucreaza ca zugrav in Londra.

"Am lucrat neintrerupt dupa incheierea unui program de training pentru actuali si fosti detinuti. Inainte de inchisoare, singura mea cariera era fotbalul, iar atunci cand m-am lasat nu am stiut ce sa fac", a declarat Dorsett, in varsta de 34 de ani.

Ingineri, zidari si zugravi ca Dorsett sunt la mare cautare in Londra, activitatile de constructii rezidentiale si de birouri revenind la nivelul anterior crizei.

Acest fapt usureaza viata muncitorilor cu CV-uri rusinoase, inclusiv a fostilor puscariasi care incearca sa schimbe uniformele de detinuti cu salopetele de muncitori.

Angajarile in sectorul britanic al constructiilor au crescut in mai pentru a 12-a luna consecutiv, inregistrand cea mai lunga perioada ascendenta din ultimii sase ani.

Cheltuielile pentru reabilitarea caselor in Londra au crescut cu peste 20% in primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Biroului National de Statistica din Marea Britanie.

"Comenzile din Londra se afla la un nivel record. Clientii par sa fie foarte ocupati. Va fi o intreaga nebunie", a declarat Mark Lawrence, director general al compania de servicii in constructii Tclarke.

Lawrence a aratat ca Tclarke a angajat in acest an cinci ingineri in Londra, aducand numarul total al acestora la 85, existand planuri pentru noi angajari si majorari de salarii.

Compania va efectua lucrari si la noul sediu londonez al Bloomberg de langa Banca Angliei, in districtul financiar City of London.

"Exista un deficit de forta de munca in industria constructiilor. Exista o cerere mare pentru lucrari de reabilitare", a declarat Francesca Findlater, fondatoarea fundatiei Bounce Back, infiintata acum trei ani cu scopul specializarii si angajarii fostilor detinuti.

Constructorii si fondurile de investitii sustin cresterea activitatilor de constructii din Londra, pe fondul redresarii economice, iar preturile depasesc niveluri record.

Valoarea cumulata a constructiilor de locuinte din Londra aproape s-a dublat in primul trimestru, la 1,68 miliarde de lire sterline, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Preturile proprietatilor rezidentiale din Londra au crescut cu 19% in primele patru luni ale acestui an, la un nivel mediu de 485.000 de lire, potrivit Biroului National de Statistica.

De asemenea, autorizatiile pentru constructii de locuinte in Londra au urcat in 2013 la cel mai ridicat nivel din ultimii 26 de ani, conform datelor Consiliului National pentru Constructii de Locuinte.

Consiliul intentioneaza sa angajeze 100 de persoane, aceasta fiind cea mai mare campanie de recrutare din ultimii 30 de ani, datorita necesarului mare de inspectori in constructori si directori.