Sociedad Estatal Loterias y Apuestas del Estado a imputernicit patru banci, Credit Suisse, Goldman Sachs, JP Morgan Chase si UBS, in ceea ce priveste vanzarea respectiva, sustin doua surse apropiate situatiei.

Sursele cred ca listarea actiunilor, care ar putea avea loc in luna noiembrie, ar evalua compania la pana la 21 de miliarde de euro. Daca tranzactia se va concretiza, va fi cea mai mare oferta publica din istoria Spaniei, noteaza Bloomberg.

Criza datoriilor suverane din Grecia si pana in Portugalia a redus interesul investitorilor pentru ofertele publice initiale. Astfel, in Europa de Vest au fost amanate cel putin 21 de tranzactii de acest tip, cele mai multe din 2006.

"Nu este inca nimic oficial. Un anunt ar putea avea loc in urmatoarele zile", a spus Juan Serrano, purtatorul de cuvant din Madrid al Loterias.

Telefonica, cea mai mare companie de telefonie din Spania, a anuntat luna trecuta vanzarea unor actiuni la divizia Atento Inversiones & Teleservicios SAU, pentru suma de 745 milioane euro.

Pe de alta parte, bancile spaniole vor sa-si consolideze capitalul prin vanzarea de titluri. De pilda, Bankia, formata din fuziunea a sapte banci de economii, printre care Caja Madid, spera sa obtina astfel 4,2 miliarde de euro.

Oficialii Banca Civica, constituita prin combinarea altor patru banci de economii, intentioneaza sa primeasca in urma vanzarii titlurilor de stat, 844 de milioane de euro. Actiunile ambelor institutii financiare vor fi tranzactionate pe 20 iulie, la Madrid.

Citeste si:

Cum e sa castigi 1,3 milioane de euro la loto si sa nu ai habar

Bulevardul miliardarilor: pretul unei case pe cea mai scumpa strada din Mare Britanie depaseste 115 milioane de lire

O industrie de un trilion de dolari. Cum faci bani din sete