Analistii anticipau ca PIB-ul britanic va avansa cu 0,5% in primele trei luni.

Sondajele de opinie arata ca Partidul Conservator, care a format o coalitie cu liberal-democratii, dupa alegerile din 2010, si Partidul Laburist aflat in opozitie se afla practic la egalitate. Este improbabil ca oricare dintre cele doua formatiuni politice sa obtina majoritatea in Parlament. 

Ministrul de Finante, George Osborne, a declarat ca important este ca a continuat cresterea economica, incercand sa transforme incetinirea avansului in avantajul sau. 

El a afirmat, intr-o postare pe Twitter, ca este un moment critic, care reaminteste faptul ca redresarea economica nu poate fi considerata ca sigura. 

Lira sterlina s-a depreciat in urma informatiei, fiind tranzactionata in declin cu 0,1%, la 1,5228 dolari pe unitate. In ultimele sase luni, moneda a coborat cu aproape 6% in raport cu dolarul. 

De la alegerile precedente, economia britanica a inregistrat o crestere de 8,4%, potrivit Biroului National de Statistica. Problemele economice au reprezentant in acest an principalul subiect al campaniei pentru alegerile parlamentare, Cameron sustinand ca scaderea somajului este o dovada ca planul economic functioneaza.