Cel care va fi ales ii va lua locul biologului Charles Darwin al carui chip apare pe bancontele de zece lire din anul 2000.  Printre cele 150 de personalitati propuse de public pentru noua emisiune a bancnotelor se numara si legendara trupa  "Beatles".  Cu peste 177 de milioane de albume vandute doar in Statele Unite, "The Beatles" a devenit cea mai de succes trupa a tuturor timpurilor.  

Tot din lumea muzicii vine un alt nume preferat de britanici - Robbie Williams. De-a lungul carierei sale, artistul de 38 de ani a vandut peste 70 de milioane de albume si este considerat unul dintre cei mai de succes cantareti din lume. In 2006 a intrat in cartea recorurilor atunci cand in doar o zi s-au vandut nu mai putin de 1,6 milioane de bilete pentru turneul sau "Encounters Tour". 

"A fi sau a nu fi " aceasta este intrebarea. Ca si textele operelor sale, Shakespeare a ramas intiparit in constiinta britanicilor, care isi doresc sa vada chipul scriitorului pe bancnotele de 10 lire. Alaturi de el au mai fost nominalizati si George Orwell, precum si Ian Fleming, creatorul celebrului spion britanic 007.  

Nici sportivii nu au fost uitati de britanici. Printre propunerile acestora se numara si jucatorul de rugby Jonny Wilkinson, dar si celebrul fotbalist David Beckham. 

Potrivit unui tabloid britanic insa, se pare ca cele mai mari sanse sa ajunga in buzunarele britanicilor le are Alan Turing, un celebru matematician si criptolog, ale carui teorii au pus bazele stiintei informaticii.  In 1952, la 39 de ani, cercetatorul a fost castrat chimic, acuzat fiind ca este homosexual si a murit 2 ani mai tarziu.  

Indiferent cine va ajunge pe una dintre fetele bancnotei de zece lire, va imparti onoarea cu Regina Elisabeta a 2-a, al carei chip apare pe toate bancotele britanice.