Credit Immobilier de France a fost scoasa la vanzare incepand din mai, in urma problemelor cauzate de disparitia finantarii ieftine de pe pietele de credit.

"Pentru a permite CIF sa-si respecte toate angajamentele, statul a decis sa raspunda favorabil cererii pentru acordarea unei garantii", a declarat, intr-un comunicat, ministrul de Finante, Pierre Moscovici.

Salvarea CIF este ultima problema a noului presedinte socialist, Francois Hollande, al carui guvern are deja dificultati in a minimaliza concedierile planificate la alte companii lovite de criza, printre care Peugeot si Carrefour, precum si prabusirea grupului franco-belgian Dexia.

Garantia de stat pentru CIF, care are o emisiune de obligatiuni de 1,75 miliarde de euro scadenta in octombrie, trebuie sa primeasca aprobarea Comisiei Europene, a spus Moscovici.

Potrivit cotidianului francez Le Figaro, cel mai probabil scenariu pentru CIF, cu 300 de sucursale si o pozitie importanta pe piata creditelor ipotecare din Franta, este lichidarea.