Oferta publica ar putea avea loc in acest an, au declarat pentru Bloomberg doua surse apropiate discutiilor. 

Intermediarul tranzactiei este Credit Suisse, a doua mare banca elvetiana. Echipa de fotbal spera ca in acest fel sa-si reduca si costurile de finantare.

Bursa de la Singapore concureaza cu rivalii din Hong Kong pentru atragerea companiilor europene, asa ca gazduirea ofertei publice initiale a Manchester United ar reprezenta o victorie importanta.

"Ar fi o lovitura buna pentru bursa de la Singapore. Manchester United este un brand bine cunoscut, care atrage atentia in acesta parte a lumii, si probabil ca abia a inceput sa valorifice acest avantaj pentru ca de aici vine cresterea", a declarat Christopher Wong, analist la Aberdeen Asset Management Asia in Singapore. 

Reprezentantii clubului au refuzat sa comenteze informatiile, la fel si cei de la Credti Suisse.

Manchester United cheltuieste circa 45 milioane de lire sterline pe an pe serviciul unor obligatiuni de 500 milioane lire care vor ajunge la maturitate in 2017. Acestea au fost emise anul trecut pentru refinantarea creditului bancar pe termen lung care a finantat achizitia clubului, in 2005. 

Red Football Joint Venture, compania-mama a Manchester United, a anuntat o pierdere de 104,7 milioane lire pentru ultimul an fiscal, din cauza costurilor induse de refinatarea datoriei si in urma scaderii veniturilor din vanzarea jucatorilor. 

Familia Glazer, care detine de asemenea echipa de fotbal american Tampa Bay Buccaneers, a cumparat Manchester United pentru 790 de lire sterline.

Revista Forbes estimeaza ca echipa valoreaza acum 1,8 miliarde de dolari. Deloitte spune ca Manchester este pe locul III in lume dupa venituri, intrecuta numai de Real Madrid si Barcelona.