Fiul ducelui si ducesei de Cambridge, nascut pe 22 iulie, va fi botezat la Capela Regala a Palatului Saint James din Londra, pe 23 octombrie. In Capela Regala a Palatului Saint James a fost depus sicriul printesei Diana, mama printului William, inainte de funeraliile acesteia, la catedrala Westminster, in 1997, noteaza Mediafax.

Emiterea unor monede aniversare, care a fost aprobata de printul William, sotia sa Catherine si regina Elizabeth a II-a, marcheaza o premiera, intrucat va fi pentru prima data cand o serie de monede vor fi emise pentru a marca botezul unui copil din familia regala britanica. Seria va include monede din aur si argint masiv care vor avea o valoare nominala de cinci lire sterline, dar si monede dintr-un aliaj mai putin costisitor. Designul monedelor nu a fost deocamdata dezvaluit de Monetaria Regala.

Printul George, care ocupa locul al treilea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, va fi botezat de Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury. Ceremonia va fi privata, a precizat Palatul Kensington. Fotografiile oficiale vor fi date publicitatii la scurt timp dupa ceremonie.

Locul in care va avea loc evenimentul reprezinta o schimbare fata de traditia recenta: printul William, tatal sau - printul Charles - si regina Elizabeth a II-a au fost botezati la Palatul Buckingham, iar printul Harry a fost botezat la Capela St. George de la Palatul Windsor.

Capela Regala de la Palatul Saint James este un loc mai intim, fiind mai putin cunoscut de public. Construita de regele Henry al VIII-lea, a fost decorata de Hans Holbein in onoarea casatoriei regelui cu Anne de Cleves.

Potrivit traditiei, printul George va fi botezat cu apa din raul Iordan, turnata in cristelnita din argint decorata cu nuferi, utilizata de mai multe generatii de familia regala britanica pentru acest tip de ceremonii religioase. Printul George va purta cu aceasta ocazie o replica a rochitei din dantela si satin pe care a purtat-o fiica cea mare a reginei Victoria in 1841.

Bebelusii din familia regala britanica au de obicei cinci sau sase nasi. Printul Harry, fratele printului William, dar si Pippa si James, sora respectiv fratele ducesei Catherine, s-ar putea numara printre nasii de botez ai copilului.