După un angajament profund cu agenţia FTSE Russell, este puţin probabil ca titlurile Unilever să fie listate în indicele principal al Bursei din Londra, a afirmat joi directorul financiar Graeme Pitkethly, la o conferinţă organizată de Deutsche Bank.

Pitkethly a declarat că Unilever înţelege că plecarea sa din indicele FTSE în acest an va avea implicaţii negative pentru unii investori britanici, dar a repetat că simplificarea structurii este cea mai bună decizie pentru acţionari şi pentru companie, ca întreg.

Gigantul din domeniul bunurilor de larg consum a anunţat recent creşterea vânzărilor cu 3,4% în primul trimestru din 2018, în linie cu estimările analiştilor, menţinând previziunile privind un avans de 3-5% în acest an.

Unilever are 169.000 de angajaţi, dintre care 7.300 în Marea Britanie şi 3.100 în Olanda. Alegerea Olandei pentru stabilirea sediului general al companiei a dat naştere la dezbateri cu privire la impactul Brexitului asupra economiei britanice.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.