Osborne se afla la inceputul unei vizite comerciale in China, ce va dura cinci zile si in decursul careia va semna o serie de contracte de schimb importante.

Nu vreau ca Marea Britanie sa fie invidioasa pe succesul Chinei. Vreau sa se bucure de el. Nu vreau sa ne impotrivim progresului vostru economic, vreau sa il impartim cu voi”, a declarat oficialul cu ocazia unui discurs tinut la Universitatea Peking.

Schimbarile le vor permite ghizilor turistici din China sa aplice pentru o viza in Regat doar prin intermediul aplicatiei destinate zonei Schengen, valabila acum in 22 din cele 28 de state UE, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Asta inseamna ca ghizii selectati pentru acest privilegiu vor putea sa viziteze mai usor continentul european si, in special, Marea Britanie, lucru ce va duce la un val de turisti chinezi ce vor trebui la randul lor sa depuna cerere pentru obtinerea vizei.

Marea Britanie este hotarata sa atraga noul val de imbogatiti din China si va pune in practica o cerere de aplicatie cu prioritate maxima, ce ar trebui sa nu dureze mai mult de 24 de ore. Oficialii britanici iau chiar in considerare extinderea serviciilor VIP, ceea ce inseamna trimiterea unor echipe la domiciliul aplicantilor pentru a le ridica formularele de inscriere si datele biometrice.

Reprezentantii britanici din turism s-au plans pana acum ca procesul greoi de acordare a documentelor descurajeaza grupurile de turisti chinezi, dispuse sa cheltuie bani in Marea Britanie, asa ca acestia prefera sa isi cumpere produsele de lux din Franta, ori din alte tari din zona Schengen.