Dupa Washington, unde se va intalni si cu membri ai Congresului, Fox va merge in Texas si Mexic, in cautare de parteneri post-Brexit.

”Iesirea noastra din Uniunea Europeana ofera o oportunitate fara precedent de a ne reconfigura ambitiile de comert independent si de a dezvolta relatiile comerciale deja puternice cu cel mai mare partener comercial al nostru, Statele Unite”, a afirmat Fox intr-un email.

In aceeasi perioada, ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, care a vizitat Japonia saptamana trecuta, va merge in Noua Zeelanda si Australia.

Potrivit reglementarilor europene, statele membre nu pot negocia acorduri de liber schimb, asa ca discutiile preliminare vor pregati doar terenul pentru un incheierea unui acord dupa iesirea din UE.

Eliminarea barierelor comerciale cu Statele Unite ar putea creste comertul cu Marea Britanie cu 40 de miliarde de lire sterline (44,6 miliarde dolari) pana in 2030, a spus Fox duminica, citand calcule ale guvernului.

Economistii si specialistii in comert considera ca acordul va fi dificil pentru ca negociatorii americani au mai multa experienta si ar putea presa Marea Britanie in problema ca agricultura si reglementarile financiare.