Turra a spus ca Brazilia, cel mai mare exportator de pui la nivel mondial, este gata sa creasca exporturile in Rusia cu 150.000 de tone, de la 60.000 de tone in prezent, transmite RIA Novosti, preluata de Mediafax.

Un numar de 20 de producatori de carne de pui din Brazilia au primit licenta de aprovizionare a Rusiei, iar numarul acestora va continua sa creasca, a adaugat Turra.

Guvernul brazilian a anuntat deja marti ca intentioneaza sa creasca livrarile de carne, produse din carne si lactate in Rusia.

Producatorii argentinieni de carne si-au exprimat anterior interesul sa majoreze exporturile in Rusia, in urma anuntului presedintelui Vladimir Putin de restrictionare a importurilor din statele care au impus sanctiuni Rusiei din cauza implicarii in criza ucraineana.

"Piata rusa a fost intotdeauna interesanta pentru Argentina. Singurul factor negativ pentru industria argentiniana este ca exista restrictii pentru exporturi impuse de guvernul tarii", a declarat Miguel Schiariti, seful Camerei pentru industria carnii si comert a Argentinei.

Premierul rus Dmitri Medvedev a anuntat joi ca Rusia a decretat o "interdictie totala" pentru majoritatea produselor alimentare provenind din tarile europene si din Statele Unite, ca raspuns la sanctiunile occidentale impotriva Moscovei.

Aceasta interdictie se refera vita, porc, pasare, peste, branza, lapte, legume si fructe provenind din Statele Unite, Uniunea Europeana, Australia, Canada si Norvegia.