Alte doua restaurante ale McDonald’s din Moscova vor fi redeschise, unul in aceasta luna, iar celalalt in ianuarie, dupa modernizarea interioarelor si a echipamentelor, a declarat Svetlana Poliakova, purtator de cuvant al companiei americane in Rusia.

Autoritatile pentru siguranta alimentara din Rusia au inspectat un numar mare de restaurante McDonalds, iar unele dintre acestea au fost inchise. Controalele au avut loc pe fondul tensiunilor geopolitice provocate de conflictul din Ucraina.

Dupa ce Statele Unite si Uniunea Europeana au impus sanctiuni Rusiei, presedintele Vladimir Putin a reactionat cu interzicerea importurilor din Occident a unor alimente.

Poliakova a spus ca in acest an au avut loc circa 250 de inspectii la restaurantele McDonalds din Rusia. Alte sase restaurante raman inca inchise in urma unor hotarari judecatoresti, doua in Moscova, unul in Soci si trei in Volgograd, iar compania va face contestatie.

Agentia pentru siguranta consumatorilor, Rospotrebnadzor, a dat in judecata McDonald’s si pentru ca a subestimat valoarea calorica a produselor sale, precum si pentru contaminarea cu microbi a unora dintre acestea.

McDonald’s a inceput operatiunile in Rusia in 1990, iar compania a fost vazuta ca un simbol al perspectivelor de dezvoltare ale tarii, contribuind la deschiderea fata de companiile straine.

In timp ce autoritatile de reglementare sustin ca McDonald’s a incalcat regulile sanitare, momentul si amploarea masurilor de inchidere a restaurantelor este vazuta ca o reactie la sanctiunile occidentale impotriva Rusiei.

Restaurantul din Piata Puskin este primul deschis de McDonalds in Rusia, in urma cu aproape 25 de ani. McDonald’s are peste 35.600 de restaurante la nivel mondial, intre care 440 in Rusia.