Lordul Winston a mai spus ca asistentele din tara noastra si cele Bulgaria au competente limitate de comunicare "chiar si in limba lor", potrivit Daily Mail, editia online. 

Profesor de studii de fertilitate la Imperial College London, Winston i-a avertizat pe cei din Camera Lorzilor ca asistentele din Romania si Bulgaria au fost instruite intr-un "mod complet diferit" de cele britanice si nu sunt obisnuite sa discute cu doctorii sau cu pacientii lor. 

Celebrul medic a adaugat ca aceste competente reduse de comunicare devin tot mai raspandite in sistemul public de sanatate din Marea Britanie si se vor agrava daca nu sunt luate masuri. 

Conform legislatiei Uniunii Europene, autoritatile nationale nu pot testa competentele lingvistice sau medicale ale asistentelor din state UE. Se considera ca astfel de teste ar restrictiona libera circulatie a fortei de munca. 

Numarul asistentelor europene inregistrate la munca in Marea Britanie s-a dublat din octombrie, de cand au fost eliminate aceste teste.