"Germania si Franta vor sa prezinte propuneri, in cadrul pregatirii consiliului european din iunie, pentru stabilizarea si intarirea uniunii economice si monetare", a afirmat cancelarul german intr-o conferinta de presa comuna sustinuta cu presedintele francez Francois Hollande.

Hollande a aratat ca in urmatoarele luni trebuie luate decizii pentru aprofundarea uniunii economice si monetare. "Vom regla totodata problema bugetului Europei. Este o parte din responsabilitatea Frantei si Germaniei", a spus presedintele Frantei.

Angela Merkel a afirmat ca Germania si Franta sunt constiente de "marea responsabilitate de imbunatatire a situatiei din Uniunea Europeana, de depasire a crizei din zona euro, de reluare a cresterii economice, cu alte cuvinte de a fi competitiv".

Cancelarul german a precizat ca Franta si Germania vor prezenta propuneri concrete, pentru un model viabil, apt sa functioneze in viitor. Este vorba despre o coordonare mai stransa a politicilor economice, pentru a asigura securitatea sociala, locurile de munca, crestere economica si stabilitatea financiara, a spus Merkel.