Merkel a spus ca separarea ajutorului financiar destinat Greciei intr-un astfel de cont va garanta guvernului elen accesul la fondurile necesare respectarii obligatiilor financiare.

Sarkozy a afirmat la randul sau ca acest cont va permite garantarea faptului ca problema datoriilor Greciei este rezolvata.

Cei doi lideri au cerut totodata liderilor eleni sa cada de acord asupra conditiilor cerute de creditorii internationali.

Un consilier al lui Sarkozy a spus ca ideea este in lucru si ca o parte din asistenta financiara pentru Grecia ar putea fi plasata intr-un cont blocat, din care vor fi platite dobanzile sau principalul imprumuturilor.

Liderii europeni si pietele financiare asteapta rezultatul negocierilor de la Atena, in conditiile in care premierul Lucas Papademos s-a inteles cu partidele politice numai pentru o parte din masurile de austeritate.

Acordul liderilor politici eleni reprezinta o conditie pentru obtinerea celui de-al doilea program de sprijin financiar international, de 130 de miliarde de euro. Grecia trebuie sa rascumpere pe 20 martie obligatiuni de 14,5 miliarde de euro.