Cred ca Marea Britanie a fost intotdeauna si ramane o tara deschisa, o tara spre lumea intreaga. Imigratia a jucat si joaca un rol in continuare foarte important pentru Marea Britanie. Apreciem rolul facut de medicii si asistentii medicali din Romania. Sunt mai mult de 2.500 de medici romani care lucreaza in Serviciul national de sanatate al Marii Britanii si fac un rol absolut deosebit. Nu este vorba numai de medici. Migranti din Romania fac un rol foarte important in sectorul constructiilor, de exemplu, sau in sectorul culegerii de fructe, nu numai in cele mai inalte profesii”, a declarat Brummell, intrebat despre criteriile mentinerii in Marea Britanie a fortei de munca din afara acesteia dupa iesirea din Uniunea Europeana.

Ambasadorul a apreciat ca britanicii au votat in favoarea iesirii din UE din cauza ratei migratiei, care “a fost si ramane foarte inalta”, si pentru “a recastiga putin” din controlul numarului populatiei care emigreaza aici. Brummell a subliniat si ca presiunea pentru serviciile sociale a fost si ramane foarte mare.

“Eu consider ca nu suntem impotriva migratiei. Migratia este foarte importanta si trebuie sa ramana, inclusiv pentru cei care sunt din Romania. Dar cei care au votat pentru Brexit au votat pentru a recastiga mai mult control pentru acest proces (al migratiei - n.r.)', a declarat diplomatul.

Paul Brummell a mentionat ca votul din 23 iunie 2016 a fost unul democratic si trebuie respectat, insa tara sa va ramane un prieten al Romaniei si al celorlalte state membre UE.

“33 de milioane de persoane au votat si majoritatea a votat pentru a iesi din Uniunea Europeana. Noi, fiind o tara democratica, trebuie sa respectam votul, deci sarcina mea este sa sprijinim aceasta iesire. Dar iesim din Uniunea Europeana, nu iesim din institutiile din Uniunea Europeana, nu iesim din Europa. O sa fim un prieten pentru Romania si alte tari din UE. Un alt aspect foarte important in sarcina mea este de a dezvolta in continuare legaturi intre tarile noastre. Pentru aceasta sunt aici, astazi, la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pentru ca legaturile dintre universitatile din Marea Britanie si Romania, de exemplu, sunt un aspect foarte important al relatiilor bilaterale. Vrem sa dezvoltam astfel de colaborare, dar si colaborarea in alte domenii”, a conchis ambasadorul britanic.

Brummell a sustinut vineri la Universitatea “1 Decembrie 1918' din Alba Iulia conferinta cu tema "Leadership style of Queen Marie of Romania".