Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a promis că fondurile obţinute din aceste vânzări de proprietăţi şi terenuri, confiscate de guvernele anterioare, vor fi alocate comunităţilor marginalizate din statul Guerrero, marcat de sărăcie şi violenţă.

Între apartamentele vândute duminică se află unul care a aparţinut unui lider de cartel ucis acolo de fraţii săi, care apoi au ascuns cadavrul.

”Cumpărătorii vor şti că pe lângă faptul că au cumpărat un bun au făcut şi un bine, acela că îi ajută pe cei care au nevoie de sprijin din cauza sărăciei şi a marginalizării de care suferă”, a declarat Lopez Obrador, potrivit News.ro.

Una dintre primele măsuri luate de preşedintele Lopez Obrador după preluarea funcţiei sale a fost să aprobe un plan de austeritate care a inclus vânzarea avionului prezidenţial şi a altor vehicule deţinute de guvern şi concedierea gărzii prezidenţiale însărcinate cu protejarea preşedintelui.

Autorităţile mexicane au anunţat că în următoarele luni vor mai avea loc astfel de evenimente. Într-o licitaţie similară organizată în luna mai, autorităţile mexicane au obţinut 1,5 milioane de dolari din vânzarea unui automobil Lamborghini şi a altor bunuri care au aparţinut unor infractori şi unui fost politician.