Conform datelor furnizate de autoritati, Milano se afla pe locul 3 in topul celor mai scumpe orase italiene. Iar anul trecut milanezii au cheltuit cu cinci procente mai mult din cauza cresterii preturilor. Asa ca o carte care ii invata sa faca economii, fara sa isi schimbe stilul de viata, s-a vandut in timp record.

"Sunt foarte curios sa vad ce scrie in carte. Traiesc in Milano de ani buni si vad cum au crescut preturile de la an la an. Chiar sunt foarte curios sa vad ce sfaturi apar in carte", a spus unul dintre cumparatori.

Autoarea cartii, Bruna Gherner, a inceput inca din 2010 sa scrie despre locurile unde localnicii, dar si turistii, pot face cumparaturi la cele mai bune preturi sau unde pot iesi sa se distreze cu bani putini. Pagina virtuala intitulata "Viata in Milano" a strans peste 30.000 de vizitatori unici in fiecare luna, asa ca Bruna Gherner s-a decis sa adune toate articolele intr-un volum.

"Trebuie sa invatam cum sa cheltuim banii cu cap. De exemplu, daca am cumpara vin vrac, asa cum faceau oamenii pe vremuri, am plati 2 euro pe litru, dar calitatea ar fi aceeasi. Trebuie sa schimbam felul in care gandim si sa vedem in criza economica o ocazie de a ne imbunatati stilul de viata" , a spus Bruna Gherner.

Practic, unul dintre sfaturile oferite in carte este de a cumpara produse in cantitati mari, economisind astfel banii care s-ar fi dus pe ambalaje. In plus, este si un mod de a proteja natura.

"Cred ca in aceasta perioada de criza economica acest tip de carti aduc speranta in viata oamenilor si sunt un moment de respiro intr-un oras sufocat de praf si poluare", a declarat Mauro Decortes,  proprietarul unei librarii.