"Nu vom avea probleme de lichiditati in sectorul public. Dar vom avea sigur dificultati la plata ratelor catre FMI, acum, si catre BCE in iulie", a spus Varoufakis.

Un oficial al Ministerului elen de Finante a declarat marti ca Grecia se astepta sa inceapa imediat discutiile cu partenerii de la FMI si UE pentru acoperirea deficitului de finantare.

Ministrii de Finante din zona euro au aprobat prelungirea cu patru luni a programului de salvare, dar finantarea va fi furnizata abia dupa aprobarea planului economic detaliat al guvernului de stanga de la Atena.

Dupa plata unor dobanzi de circa 2 miliarde de euro catre detinatori privati de obligatiuni si creditori institutionali, in aceasta luna, Grecia trebuie sa ramburseze FMI un imprumut in valoare de aproximativ 1,6 miliarde de euro, cu scadenta in martie.

Ulterior, statul elen trebuie sa achite dobanzi de 800 de milioane de euro in aprilie si circa 7,5 miliarde de euro in iulie si august, pentru obligatiuni detinute de BCE care devin scadente, precum si pentru alte dobanzi.

Pe de alta parte Varoufakis a respins sugestiile ca ar avea relatii dificile cu ministrul german de Finante Wolfgang Schaeuble, el afirmand ca dintre toti colegii din Eurogroup are cel mai mare respect pentru oficialul german.