Moody's a anuntat in octombrie ca analizeaza perspectiva calificativului Frantei, iar o decizie ar fi trebuit sa urmeze in trei luni.

Anuntul Moody's contrasteaza cu cel al S&P, care a retrogradat Franta de la "AAA" la "AA+", cu perspectiva negativa, ceea ce inseamna ca o noua revizuire in scadere este posibila in 6-24 de luni, scrie AFP.

In raportul publicat luni, Moody's a anuntat ca nu a decis inca asupra perspectivei si a indicat ca va informa pietele financiare in aceasta privinta in primul trimestru din 2012, parte a unei analize a ratingurilor din zona euro, initiata in noiembrie.

Decizia guvernului francez de a reduce deficitul bugetar sub 3% din PIB anul urmator si masurile adoptate in acest sens sunt importante pentru mentinerea perspectivei stabile, potrivit Moody's.

Finantele tarii ar putea fi insa afectate de riscurile asociate cu indatorarea si cresterea economica din zona euro, asupra carora Franta nu are control, afirma analistii agentiei.

Fitch a anuntat recent ca nu intentioneaza sa retrogradeze in acest an calificativul "AAA" al Frantei, aflat insa sub supraveghere cu implicatii negative.

S&P a retrgoradat vineri seara ratingurile a noua state din zona euro, printre care si Franta.