"Statele Unite poarta o campanie de denigrare a Rusiei si au o parte din responsabilitate pentru baia de sange din estul Ucrainei", considera Ministerul rus de Externe. 

"Respingem insinuarile nefondate privind presupusul ajutor militar pe care Rusia l-ar oferi insurgentilor. Denuntam campania de denigrare si cliseele antiruse. Statele Unite au sustinut lovitura de stat de la Kiev si au o parte de responsabilitate", reitereaza diplomatia rusa. 

Statele Unite au acuzat in mai multe randuri Rusia de sustinerea insurgentilor separatisti din estul Ucrainei, sugerand implicarea Moscovei in doborarea avionului malaysian, prabusit pe 17 iulie. 

SUA au anuntat joi ca detin dovezi care confirma ca militari rusi au lansat obuze de artilerie, de pe teritoriul rus, spre pozitii militare ale armatei ucrainene, in estul Ucrainei. "Au fost trase focuri de artilerie, din Rusia, spre pozitii ale armatei ucrainene", a afirmat Harf.  "In plus, Moscova a avut in mai multe randuri intentia de a trimite lansatoare de rachete insurgentilor prorusi din estul Ucrainei", a declarat Marie Harf.

Dupa doborarea avionului malaysian, pe 17 iulie, "armament continua sa traverseze frontiera" spre Ucraina, a adaugat Harf.