Pariorii si-au nuantat tot mai mult previziunile in aceste ultime saptamani, in speranta de a castiga lozul cel mare, mizand pe alegerea corecta a sexului, a numelui, a greutatii la nastere si a culorii parului viitorului mostenitor al tronului britanic.

Cei mai indrazneti dintre pariori pot inca sa opteze pentru un baietel cu parul rosu, un adevarat mic colos (peste 4,5 kilograme la nastere) cu un prenume de cowboy sau de fotbalist, Wayne - o combinatie considerata improbabila, dar care ar aduce multe milioane de lire sterline daca se va indeplini.

"Constatam o mica crestere a cotei in favoarea unui baietel, insa tendinta a ramas in continuare orientata spre o fetita", a declarat Gary Burton, de la casa de pariuri Coral.

Intr-o tara cuprinsa de frenezia pariurilor, venirea pe lume a viitorului mostenitor al tronului britanic a dus la aparitia spontana a unei piete deosebit de profitabile.

"Sunt cele mai mari pariuri pe care le-am vazut vreodata, in afara de cele din sport si mai ales din cursele hipice. S-a pariat pe papa, s-a pariat pe diverse reality show-uri, dar aceste pariuri le-au depasit pe toate", a explicat Gary Burton.

"Am depasit pragul de 500.000 de lire sterline (577.000 euro), ca miza de pariu, si ne indreptam direct spre 750.000 de lire sterline (866.000 euro). Cu cat trec zilele, cu atat mizele cresc intr-un ritm accelerat", a adaugat el.

In timp ce multi fotografi si jurnalisti asteapta deja de mai multe zile in fata maternitatii londoneze in care va naste sotia printului William, intrebandu-se cand va veni pe lume bebelusul regal, chestiunea legata de prenumele acestuia a atras cele mai multe pariuri.

Avand o cota de 6 la 4 acordata de William Hill, o alta casa care a demarat aceste "pariuri regale speciale" ("royal specials"), Alexandra, care este cel de-al doilea prenume al reginei Elizabeth a II-a, a surclasat prenumele Charlotte (cota de 6 la 1), al doilea prenume al Pippei Middleton, sora ducesei de Cambridge, si celelalte nume concurente.