Reprezentantii Comisiei Europene, Fondul Monetar International, Bancii Centrale Europene si Fondului de sustinere a zonei euro (MES), care se afla in Grecia de o saptamana, vor reveni la Atena lunea urmatoare in vederea finalizarii evaluarii si semnarii unui acord pana pe data de 22 aprilie, cand este programata sa aiba loc o reuniune a ministrilor de Finante din zona euro, a precizat Euclid Tsakalotos.

"Toata lumea - Guvernul grec si cele patru institutii - este de acord ca au fost inregistrate progrese in ajungerea la un pachet acceptabil pentru ambele parti", a subliniat Tsakalotos.

Finalizarea cu succes a procedurii de evaluare a acordului de asistenta convenit in vara anului trecut a fost amanata de mai multe luni in principal din cauza unor diferente in randul creditorilor cu privire la deficitul fiscal preconizat a fi inregistrat de Grecia pana in 2018, estimat la 3% de UE si la 4,5% de FMI, precum si din cauza opozitiei autoritatilor de la Atena de a adopta o serie de masuri nepopulare.

Guvernul grec are nevoie de o evaluare pozitiva pentru a putea primi noi ajutoare in valoare de pana la cinci miliarde de euro.

Reuniunea de primavara a FMI va incepe vineri, 15 aprilie, si se va incheia duminica, 17 aprilie.