Un dig a cedat la cativa kilometri de metropola si doua reactoare nucleare au fost oprite din cauza furtunii. Campania electorala a fost intrerupta, dar multi spun ca Obama poate castiga alegerile, daca va gestiona bine efectele vijeliei. Asa ca s-a grabit sa mobilizeze fonduri pentru zonele afectate si a scos in strada politia si garda nationala ca sa-i evacueze pe cei aflati in pericol.

Sandy a lovit Coasta de Est a Statelor Unite, cu ploi napraznice si rafale de vant de aproape 150 de kilometri pe ora. Nivelul apelor a crescut chiar si cu sase metri, in unele locuri, invadand intai Atlantic City, raiul cazinourilor, si apoi Manhattanul, in inima New York-ului.

"In toata zona asta, sunt aproape doi metri de spume. Parca ninge. Nu am mai vazut asa ceva", relata miercuri corespondentul CNN, Asbury Park.

In mijlocul potopului, sute de pompieri au fost nevoiti sa intervina ca sa stinga mai multe incendii. In cartierul new-yorkez Queens, flacarile au distrus 50 de case, desi strada pe care se aflau era plina de apa.

La cativa kilometri de New York, un dig a cedat si 200 de persoane care se crezusera in siguranta au fost evacuate de urgenta.

Si in Manhattan, multi si-au facut bagajele din cauza unei macarale care s-a rupt in varful unui zgarie-nori aflat in constructie. In alta parte, furtuna a smuls fatada unui bloc de locuinte.

Sapte tuneluri de metrou au fost inundate la New York, iar cei din conducerea companiei vorbesc despre cea mai grava avarie pentru reteaua subterana de transport, in 108 ani de existenta. Doar la New York, Sandy a provocat deja pagube de peste 20 de miliarde de dolari. Si lucrurile nu se opresc aici.