"Nu s-a decis inca. Vrem ca Grecia sa ramana in zona euro, dar are multe de facut", a afirmat ministrul de Finante german Wolfgang Schaeuble intr-un interviu acordat televiziunii ZDF.

Omologul sau olandez Jan Kees de Jager a declarat reporterilor, la Haga, ca Olanda "este impotriva oricarei intarzieri a masurilor pe care Grecia trebuie sa le ia". El a adaugat ca Grecia trebuie sa suporte costul oricarei intarzieri a programului de reforme, care nu trebuie sa conduca la un al treilea plan de sprijin international.

Mesajul celor doi este o reactie la ministrul elen de Finante Yannis Stournaras, care a provocat confuzie miercuri octombrie afirmand in Parlamentul de la Atena ca a obtinut acordul creditorilor internationali pentru prelungirea cu doi ani, pana in 2016, a termenului de aplicare a reformelor.

Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana (BCE) au dezmintit ca a avut loc un acord in acest sens, afirmand ca evaluarea Greciei de catre troica creditorilor, din care mai face parte si FMI, nu s-a incheiat.

Presedintele grec spune ca poporul sau a dat totul si ar trebui sa iasa in curand din criza

De cealalta parte, presedintele grec Carolos Papoulias a declarat ca tara sa ar trebui sa iasa in curand din criza deoarece grecii au dat tot ce aveau.

Papoulias a explicat, in cadrul unei parade militare, ca redresarea in fata crizei economice, care a supraindatorat tara si a facut-o dependenta de ajutorul international in ultimii doi ani, ar trebui sa aiba loc "in curand, pentru ca nu puteti cere mai mult acestor oameni care au dat totul".

Presedintele si-a exprimat optimismul, afirmand ca, "in pofida dificultatilor, poporul grec va iesi din criza".

Parada militara de duminica, ce comemoreaza rezistenta greaca in fata fortelor Axei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a avut loc in conditii de securitate sporite pentru a se evita orice derapaj.