George Osborne, seful finantelor britanice, a avertizat liderii europeni ca au sase saptamani la dispozitie pentru a gasi solutii la criza care ameninta zona euro. Adica pana la summitul G20, care va avea loc in noiembrie, in Franta.

Pana atunci, la reuniunea ministeriala G20 de la Washington s-a dezbatut si ipoteza intrarii Greciei in inacpacitate de plata. Insa George Osborne spune ca nu exista un plan pentru aceasta situatie.

"Criza globala a datoriilor a intrat intr-o faza periculoasa. Dar sunt optimist ca tarile din zona euro, care se afla in epicentrul acestei crize, inteleg sa ia masuri decisive, iar restul lumii e gata sa le ajute", a spus George Osborne, ministrul britanic al finantelor.

FMI are capacitatea sa imprumute acum 400 de miliarde de dolari. Si a anuntat intr-un comunicat ca "va reevalua" resursele financiare pentru sprijinirea tarilor in impas.

"Am facut doar jumatate din cat trebuie facut pentru economia globala. Suntem intr-un punct critic, dar se pune problema daca reusim inca un efort ca sa iesim la liman", a declarat Christine Lagarde, directorul FMI.

Totusi, nici FMI si nici Banca Mondiala nu au spus nimic concret despre sursele din care ar putea suplimenta fondurile de ajutor.