Cladirea va fi dotata cu sali de clasa la etajul 1, un auditoriu pe nivelul 3, un laborator, usi rezistente la socuri, protectie impotriva radiatiilor neionizante si tehnica de securitate foarte bine pusa la punct. 

Numai firmele americane de constructii vor putea licita pentru acest contract, iar propunerile sunt acceptate pana pe 3 decembrie. Cei care vor lua parte la lucrarile de constructie vor fi verificati inainte de serviciile israeliene de securitate. 

Site-ul 911 este cel mai recent dintr-o serie lunga de proiecte militare ale Statelor Unite pentru armata israeliana.

Memorandumul Wye River din 1998 dintre Israel si Autoritatea Palestiniana a condus la proiectarea de instalatii militare americane pentru israelieni, in valoare de 500 milioane $, cele mai multe dintre ele intr-o parte nedezvoltata a desertului Negev.  Asta pentru a se asigura ca exista baze de unde fortele israeliene stationate in Cisiordania sa poata fi relocate. 

Site-ul 911 pare a fi insa unul dintre cele mai mari proiecte. Primele trei etaje subterane au aproximativ 3800 de metri patrati fiecare. Celelalte doua sunt mult mai mici si pastreaza numai echipamente.

Preocuparile legate de securitate sunt atat de mari, motiv pentru care, in afara de israelieni, singurii muncitori care pot fi angajati pentru constructia bazei sunt din "SUA, Canada, tarile din Europa de Vest, Polonia, Moldova, Thailanda, Filipine, Venezuela, Romania si China", a anuntat divizia de geniu.  "Ocuparea fortei de munca de catre palestinieni este interzisa".

Printre alte reguli de securitate: o singura poarta, atat pentru intrarea cat si pentru iesirea din baza, acestea nu sunt posibile decat in timpul orelor de lucru, cu exceptia vehiculelor de aprovizionare, iar garzile vor fi cetateni israelieni.

Intrebat despre scopul acestui centru atat de misterios, Pentagonul a afirmat ca numai autoritatile israeliene pot da un raspuns in acest sens.