Pe lista respectiva, publicata de mediagol.it, figureaza numele unor vedete cum ar fi Ezequiel Lavezzi, Adrian Mutu, Jesus Datolo, Alessio Tacchinardi, Antonio Nocerino, Erjon Bogdani, Massimo Oddo sau Fabio Liverani.

Mutu, acum in Franta la AC Ajaccio, a evoluat in Italia la echipele Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina si Cesena.

Autoritatile financiare au efectuat, marti, perchezitii la sediile a 41 de cluburi profesioniste de fotbal din Italia, printre care se numara Juventus Torino, Napoli si AC Milan, grupari ce sunt banuite de frauda fiscala.

Totodata, 12 agenti de jucatori sunt vizati de ancheta dirijata de Parchetul din Napoli, prin care Alejandro Mazzoni, impresarul vedetei argentiniene Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain), dar si Alessandro Moggi, fiul lui Luciano Moggi, fost conducator al clubului Juventus, condamnat in scandalul mituirii arbitrilor, Calciopoli, in 2006.

Membrii Garzii financiare au confiscat documente, inclusiv contracte ale unor jucatori. Potrivit agentiei ANSA, Parchetul din Napoli a inceput ancheta in urma cu un an. Cluburile si impresarii sunt cercetati pentru asociere in grupuri infractionale, evaziune fiscala, fals si spalare de bani.

Cinci din primele sapte cluburi din Serie A sunt vizate de ancheta aflata in desfasurare: Juventus, campioana Italiei, AC Milan (locul 3), Napoli (locul 2), Fiorentina (locul 4) si Lazio (locul 7), la aceasta ultima echipa evoluand fundasul Stefan Radu.