O comandă misterioasă a ridicat valoarea Bitcoin. Moneda virtuală a crescut spectaculos într-o singută zi

Bitcoin
Bitcoin s-a apreciat marţi cu 20%, la cel mai ridicat nivel din ultimele aproape cinci luni, şi a tras după sine şi alte monede virtuale, după o comandă majoră de cumpărare din partea unui cumpărător misterios.
Astfel, bitcoin a depăşit nivelul de 5.000 de dolari pe unitate pentru prima oară de la jumătatea lunii noiembrie, iar ulterior a închis la 4.800 de dolari pe unitate, în creştere cu 16%.
Bitcoin a consemnat în acest fel cea mai mare creştere într-o singură zi din aprilie 2018, scrie News.ro.
La sfârşitul anului 2017, bitcoin a atins aproape 20.000 de dolari pe unitate, reprezentând nivelul maxim al unei bule speculative care a fost alimentată de investitorii de retail.
Preţurile au scăzut însă anul trecut cu trei sferturi, tranzacţiile fiind dominate de fonduri de hedging mai mici şi de firme cu activităţi în sectorul criptomonedelor.
Creşterea de marţi a fost determinată probabil de un ordin de cumpărare de circa 100 de milioane de dolari, pe platformele Coinbase şi Kraken din SUA şi Bitstamp din Luxembourg, a declarat Oliver von Landsberg-Sadie, director general al firmei de criptomonede BCB Group.
”A fost un singur ordin, gestionat algorotmic pe trei platforme", a spus Oliver von Landsberg-Sadie.
Analiştii nu pot explica misterul ordinului atât de mare al cumpărătorului.
Pieţele criptomonedelor au traversat până acum o perioadă de calm relativ, bitcoin fiind tranzacţionată la 3.300-4.200 de dolari pe unitate, iar investitorii instituţionali au stat deoparte. Motivele au fost îngrijorarea legată de lacunele de securitate şi incertitudinile legislative.
Mai multe despre: #bitcoin#monede virtuale
Pe acelasi subiect:
Prima pagina pe scurt:
România, departe de zona euro. Analist: Probabil ne ducem spre 2030 cu adoptarea monedei unice
CFA România: Impactul economic al coronavirusului se va resimţi puternic până în trimestrul IV al anului 2021. La cât ajunge cursul euro/leu în acest an
Un român care lucrează în străinătate trimite în medie în țară 500 euro pe lună. În 2019, diaspora a trimis echivalentul a 3% din PIB-ul României
