Hong Yuan Lan Xiang a solicitat autoritatilor din China inregistrarea marcii "Snowden" atat in chineza, cat si in engleza, a declarat vineri directorul Zhu Hefeng, publicatiei South China Morning Post, relateaza RIA Novosti, potrivit Mediafax.

"Discutam cu producatorii auto chinezi si dorim sa lansam masini echipate cu tehnologia noastra pana la sfarsitul acestui an. Tehnologiile secrete si produsele companiei includ noi tipuri de baterii, transformarea masinilor traditionale in masini electrice si metode de incarcare rapida", a spus Zhu.

Aprobarea cererii ar putea dura pana la 15 luni, potrivit legislatiei chineze, a declarat expertul in marci Wang Hao. 

Analistii considera improbabil ca solicitarea companiei sa fie aprobata, intrucat numele ar putea fi considerat prea "politizat" de catre guvernul chinez. 

Hong Yuan Lan Xiang nu este prima companie care incearca sa inregistreze marca "Snowden" in China. 

In 2010, un producator chinez de imbracaminte a inregistrat numele "Snowden" in chineza, pentru produsele sale, a aratat publicatia. Mai multe alte companii au inregistrat si ele marca englezeasca "Snowden" pentru alte produse din China. 

Conform legislatiei acestei tari, o marca poate fi utilizata de mai multe companii, pentru categorii diferite de produse. 

Edward Snowden, care a obtinut dreptul de azil temporar in Rusia, este pus sub urmarire in SUA pentru spionaj si acuzatii de furt, dupa ce in luna mai a divulgat informatii clasificate despre programele de supraveghere ale Agentiei Nationale de Securitate.