Unele sindicate au cerut închiderea totală a activităţilor Amazon în Franţa, sau cel puţin o restrângere a acestora, din cauza îngrijorărilor legate de standardele de sănătate în depozite, argumentând că acestea sunt prea aglomerate.

Gigantul american de comerţ electronic, care a afirmat în repetate rânduri să respectă recomandările referitoare la sănătate, a anunţat că nu este de acord cu decizia şi că evaluează încă implicaţiile pentru centrele sale de logistică din Franţa.

Compania a arătat că testează temperatura angajaţilor din Franţa, la fel ca în restul lumii, şi că a distribuit măşti faciale şi geluri pentru dezinfectare, potrivit News.ro.

Potrivit instanţei, Amazon nu a luat măsuri suficiente pentru a asigura distanţa de siguranţă între angajaţi, pe baza controalelor efectuate de inspectorii pentru muncă la diferite centre de logistică ale companiei.

Judecătorii au adăugat că Amazon nu a evaluat atent riscurile de contagiune între angajaţii care îşi înmânează colete de la unul la altul.

Amazon trbuie să colaboreze cu reprezentanţii angajaţilor pentru a-şi revizui protocoalele.

În acest timp, Amazon are la dispoziţie 24 de ore să reducă livrările din depozitele sale şi să le limiteze la alimente, produse de igienă şi prpduse medicale, riscând o amendă de 1 milion de euro pe zi pentru fiecare zi de întârziere a aplicării deciziei instanţei.

Reprezentanţii sindicatului Sud au salutat decizia instanţei, afirmând că speră că va duce la reducerea numărului de produse livrate de Amazon pe parcursul pandemiei de coronavirus.

Amazon a restricţionat deja gama de produse, pentru a da prioritate produselor esenţiale, în mai multe ţări, inclusiv în Franţa. Totuşi, compania a continuat să livreze şi alte produse, cum ar fi cărţile.

Site-ul Amazon a mai primit, în timpul carantinei din Franţa, numeroase comenzi pentru produse de îmbunătăţire a locuinţei, iar unii angajaţi au spus că, în ultimele săptămâni, au împachetat jocuri video şi jucării sexuale.

Datorită cererii ridicate pentru serviciile sale, Amazon a angajat recent 100.000 de angajaţi, iar luni a anunţat că mai are nevoie de încă 75.000 de şoferi şi angajaţi în depozite.