Miscarea care "urmeaza grevei de 48 de ore din 19 si 20 martie", conform comunicatului Pno, intervine la inceputul plecarii atenienilor in vacanta de Pastele ortodox de duminica viitoare.

Nicio legatura nu va exista din portul Piree sau din porturile vecine Lavrion si Rafina, aflate in apropierea Atenei, conform sindicatului. "Sectorul se confrunta cu un atac din partea guvernului care vizeaza desfiintarea realizarilor profesiunii", continua textul Pno.

Sindicatul se opune unei legi adoptate recent cu privire la liberalizarea croazierei precum si unui proiect de lege care trebuie sa fie votat marti de catre Parlament cu privire la integrarea unei parti din fondul de sanatate al marinarilor in cadrul unui nou organism care unifica ansamblul fondurilor.

"Aceasta schimbare va determina o deteriorare a serviciilor medicale pentru familiile marinarilor", arata sindicatul, care a organizat zeci de greve din 2010 si de la inceputul crizei financiare insotita de masurile de austeritate solicitate de UE si FMI.