"Viitorul nostru summit este programat pe 30 ianuarie", a declarat Herman Van Rompuy intr-o inregistrare video difuzata pe site-ul Consiliului European.

Summitul va fi "informal" si se va desfasura inaintea Consiliului European programat in martie.

Se va discuta despre deciziile luate in octombrie si decembrie, dar si despre probleme precum competitivitatea sau locurile de munca, preciza Van Rompuy saptamana trecuta. "Intr-o perioada de stagnare, de recesiune, este important sa abordam aceste probleme", a subliniat liderul UE.

In urma cu doua saptamani, sefii de state si de guverne din UE s-au intalnit la un summit in care au luat mai multe de cizii cruciale pentru viitorul Uniunii. Printre cele mai importante se numara capitlizarea FMI cu 200 de miliarde de euro si limitaarea deficitului structural al fiecarei tari la 0,5% din PIB, prin modificarea Constitutiei. Comisia Europanea ava avea, de asemenea, mai multe puteri asupra cheltuielilor fiecarui stat.

Marea Britanie a fost singura tara membra UE care nu a fost de acord cu deciziile luate la Bruxelles, la inceputul lui decembrie.

Europa se indreapta, din nou, spre recesiune. Germania si Franta, singurele economii care tin zona euro pe linia de plutire VIDEO

Model economic. Tara europeana care nu a cunoscut recesiunea in 2008-2009 a inregistrat o crestere a PIB-ului peste asteptari