Sanctiunile occidentale si declinul rublei ar putea fi cauzele pentru care bogatii Rusiei isi vand locuintele de lux.

Un "palat de aur" ce valoreaza peste o suta de milioane de dolari, aflat in prestigioasa arie rezidentiala Rublyovka, de langa Moscova, se afla la vanzare pe site-ul sothebysrealty.com, potrivit dailymail.co.uk.

Palatul si terenul care il inconjoara masoara nu mai putin de 97 de acri, adica aproape 400.000 de metri patrati.

Imobilul, complet mobilat, are noua dormitoare, doua piscine si spa.

El a fost scos la vanzare la un pret de 109 milioane de dolari, dar este abia al treilea in topul celor mai scumpe locuinte din Rublyovka scoase la vanzare. Celelalte doua palate au preturi de 130 si 150 milioane dolari.

In prezentarea palatului, compania care se ocupa de vanzarea imobilului, International Realty Sotheby, scrie: "Interioarele amintesc de palatele baroce. Camerele au o multime de aur, piatra naturala si lemn pretios. in unele camere podelele sunt realizate din marmura naturala, iar sala de biliard si biblioteca sunt din stejar masiv si mahon".

Rublyovka beneficiaza de o priveliste extraordinara, fiind situata intr-o zona de padure, pe o parte a lacului Moscova. Ea a devenit "Beverly Hills-ul Rusiei" in anii 1990, dupa caderea Uniunii Sovietice. Oligarhi, staruri, oficiali guvernamentali si magnati ai industriei au locuinte in zona.

Sanctiunile occidentale si declinul rublei ar putea fi cauzele vanzarii acestor palate din Rublyovka, dar tot ele reprezinta un impediment in efectuarea tranzactiilor. Singurii care isi permit aceste locuinte sunt tot oligarhii, dar ei prefera in aceasta perioada sa cumpere imobile in afara Rusiei.

Sursa foto: www.dailymail.co.uk / www.sothebysrealty.com