Adus ca supervizor al celor doi studenţi care au înfiinţat Google, Larry Page şi Sergey Brin, Eric Schmidt a renunţat şi la ultima poziţie pe care o mai deţinea la Google, cea de consilier tehnic.

În această funcţie, Eric Schmidt avea un salariu simbolic, de 1 dolar pe an, potrivit News.ro.

Schmidt ar fi renunţat la această funcţie în luna februarie, conform unor surse din cadrul companiei, însă mutarea a fost ţinută secretă de Google, care refuză şi acum să comenteze.

Cu Eric Schmidt la conducere, activitatea Google s-a extins foarte mult, inclusiv dincolo de online. Acesta a ajutat Google să ajungă o companie publică în 2004, devenind atunci miliardar. Schmidt deţine încă acţiuni în valoare de 5,3 miliarde de dolari.

Plecarea lui Eric Schmidt, care fost numit CEO la Google în urmă cu 19 de ani, vine la trei ani după ce acesta a renunţat să mai fie preşedinte executiv.

În fapt, toţi cei trei şefi de la începuturile companiei au făcut treptat paşi înapoi. Anul trecut, Brin şi Page au predat conducerea Alphabet, conglomeratul care deţine Google, lui Sundar Pichai, care conducea Google din 2015.

În ultimii ani, Eric Schmidt s-a implicat în mai multe proiecte guvernamentale, ceea ce a ridicat problema conflictului de interese.