Scamatoria pusa la cale de tiganii din Fort Lauderdale a iesit la iveala, dupa ce o familie din oras s-a plans politiei ca a fost inselata cu 3.000 de dolari de catre ghicitoarele din Fort Lauderdale. Numarul persoanelor inselate de indivizii originari din Romania era mult mai mare. Sotii Lowitzer nu mai stiu nimic de fiica lor de un an incoace. Disperati, au apelat inclusiv la asa zisii clarvazatori.

"M-au dat lacrimile, nu-mi este rusine sa recunosc. Cand cineva iti spune ca fiica ta a fost dezmembrata, nu ai cum sa nu faci asta"
, John Lowitzer, victima.

"Ghicitorii nu fac decat sa profite de acesti oameni. Nu e nimic mai trist decat o persoana care nu stie nimic de soarta celor dragi, si de pe urma ei profita vrajitorii, care pretind ca ajuta", spun expertii in parapsihologie.

Exact asta s-a intamplat cu o scriitoare, devastata de moartea baietelului sau de 8 ani. Profitand de mintile ratacite ale femeii, tiganii din Fort Lauderdale au stors-o de 20 de milioane de dolari. Adica jumatate din frauda descoperita de anchetatori.

In alte cazuri, ghicitoarele au incasat si cate 500 de mii de dolari de la o singura persoana, pe langa tot felul de obiecte de valoare. Cand clientii le reprosau ca vrajile nu aveau efect, tiganii originari din Romania ii amenintau cu blesteme si tot soiul de boli, daca ii mai deranjau.

Politistii si agentii FBI au filat banda de vrajitoare timp de 4 ani, in Florida si la New York, unde oamenii isi deschisesera o filiala. Cand au descins in casele suspectilor, agentii au gasit 400 de inele de aur, multe cu diamante de mare valoare, 100 de ceasuri de lux, 14 limuzine, inclusiv un Bentley si un Rolls Royce, un iaht si un munte de monede din aur, in valoare de aproape 2 milioane de dolari.

In total, 10 persoane au ajuns in arest, la finalul operatiunii Globul de Cristal. 9 dintre ele sunt rude, iar al zecelea suspect este un pensionar de 84 de ani, care ii ajuta pe tigani sa spele banii obtinuti din vrajitorie, prin firmele sale.