Alianta "Stop TTIP", care reuneste aproximativ 320 de organizatii din 24 de state membre UE, a lansat o petitie ce solicita incheierea negocierilor asupra Acordului Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) cu Statelor Unite si blocarea Acordului de liber-schimb cu Canada (CETA). In decurs de doua luni, textul a fost semnat de peste un milion de persoane.

Marti, zeci de militanti au manifestat in fata sediului CE, la Bruxelles, oferindu-i simbolic lui Juncker, nascut pe 9 decembrie 1954, o "felicitare" semnata de 1.101.539 de persoane.

"Juncker trebuie sa ramana fidel promisiunii sale de a fi in serviciul binelui comun si a cetatenilor europeni", a declarat Michael Efler, un purtator de cuvant al "Stop TTIP". "Cetatenii europeni nu mai vor aceste acorduri secrete", a adaugat el.

Din aprilie 2012, o Initiativa Cetateneasca Europeana cu mai mult de un milion de semnaturi din cel putin sapte state membre UE poate obliga CE sa revizuiasca o politica si sa organizeze o audiere in Parlamentul European.