In primul interviu pentru presa internationala de la numirea in functie in iunie, Venizelos s-a angajat sa accelereze eforturile de a vinde companii de stat si de a reduce evaziunea fiscala.

"Este obligatia, speranta si obiectivul nostru: de a reveni pe crestere anul urmator. Deoarece fara crestere este imposibil sa ne indeplinim obiectivele strategice", a spus ministrul, scrie Mediafax.

Declaratiile lui Venizelos survin la o zi dupa ce Parlamentul a aprobat un pachet de masuri de austeritate, necesare pentru deblocarea unei transe din ajutorul financiar extern de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. Grecia are nevoie urgent de transa de 12 miliarde de euro pentru a evita falimentul.

Prioritatile ministrului sunt refromarea sistemului ineficient de taxe si lansarea unui program ambitios, care vizeaza un program de privatizare de active prin care statul vrea sa obtina 50 de miliarde de euro pana in 2015.

Venizelos a fost ales pentru a deveni ministru de Finante intr-o remaniere a guvernului la 17 iunie si l-a inlocuit pe George Papaconstantinou, care a pierdut postul dupa ce a ratat obiective cheie privind veniturile, din cauza evaziunii fiscale, si a inregistrat intarzieri in lansarea privatizarilor.