Iar reputația cea mai bună în acest sens o are Utrecht. Orașul aflat la 20 de minute de mers cu trenul de Amsterdam deține cea mai mare parcare de biciclete din lume și reduce constant numărul străzilor pe care se poate circula cu mașina, în favoarea bicicletelor.

Iar planurile viitoate ale orașului includ și construția unei zone prin care să nu circule nicio mașină. În cartierul Merwede vor locui 12.000 de rezidenți, iar cele mai importante facilități, înclusiv Gara Centrală, vor fi la distanțe care vor putea fi parcurse pe jos sau cu bicicleta, scrie dutchreview.com.

Merwede a fost inițial un parc de business, dar acesta va fi transformat în următorii ani într-o zonă verde a orașului, în care oamenii se pot relaxa, pot munci și pot locui într-un mediu prietenos și sănătos. De aceea, mașiniel vor fi interzise în zonă.

Citește și: Olanda nu se mai numește Olanda, de la 1 ianuarie. Ce nume vor să impună autoritățile de la Amsterdam

Sursa foto: www.marcobroekman.com

Un alt aspect important al noului cartier este acela că va fi o economie circular. Acest lucru înseamnă că va produce cât mai puține deșeuri posibil și va folosi cât mai multe resurse regenerabile. În Merwede va avea sediul central și De Clique, un start-up cicular, care va încerca să refolosească deșeurile din industria ospitalității și din sectoarele de business.

Cartierul va găzdui și o serie de locuri în care oamenii să-și poată petrece timpul împreună și să socializeze. Va exista o zonă pentru skateboarding, multe restaurant și cafenele și un spațiu unde rezidenții pot face cățărări.