"Nu, nu exista nicio neintelegere franco-germana, nu trebuie sa existe vreo neintelegere franco-germana", a declarat Moscovici, raspunzand jurnalistilor, transmite Mediafax.

"Economiile noastre sunt atat de legate, atat de interconectate, dinamismul lor comun este atat de necesar Europei, incat aceasta neintelegere imi pare sa fie o furtuna intr-un pahar de apa", a adaugat Pierre Moscovici. 

"Ne vom explica, daca este cazul, dar, in realitate, lucrurile merg bine intre Franta si Germania", a insistat ministrul francez.

Premierul francez Jean-Marc Ayrault urmeaza sa efectueze joi o vizita la Berlin. 

Potrivit cotidianului german Die Zeit, care nu citeaza o sursa, ministrul german de Finante Wolfgang Schäuble ar fi cerut unui numar de cinci economisti germani de rang inalt care ofer consiliere Guvernului sa lucreze la un "concept de reforma" pentru a ajuta Franta sa revina la cresterea economica.  Acesti cinci "intelepti" au dezmintit vineri ca ar fi primit vreo solicitare de la ministrul german al Finantelor sa analizeze propuneri de reforma pentru Franta.  Potrivit editiei de luni a cotidianului francez Libération, conducerea Trezoreriei franceze ar fi trimis un e-mail la Berlin, cerand explicatii cu privire la informatiile de presa.