Dezbaterea din Camera Lorzilor este prevăzută să înceapă joi la ora 10:30 GMT, potrivit Agerpres.

Propunerea legislativă în cauză a fost deja adoptată, miercuri seară, de Camera Comunelor (camera inferioară a parlamentului de la Londra), cu 313 voturi pentru şi 312 voturi împotrivă.

Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să fie adoptat de ambele camere legislative în termen de 24 de ore.

Tot miercuri, Camera Comunelor a respins, la o diferenţă de un singur vot, organizarea unei a treia runde de ''voturi orientative'' (''indicative votes'') asupra unor propuneri menite să ofere posibile soluţii alternative acordului de retragere din UE pe care premierul Theresa May l-a convenit cu Bruxellesul, dar care a fost respins până în prezent de trei ori de legislativul de la Londra.

În urma numărării voturilor s-a constatat o egalitate deplină a voturilor pentru şi împotrivă, câte 310 fiecare. Dar, conform convenţiilor Camerei Comunelor, preşedintele acesteia, John Bercow, a votat împotrivă, astfel că iniţiativa unei noi runde de voturi a fost respinsă.

Precedentele două serii de voturi orientative s-au încheiat de fiecare dată cu respingerea tuturor amendamentelor propuse, care sugerau posibile soluţii de ieşire din impas, de la anularea Brexit-ului sau organizarea unui nou referendum şi până la ieşirea din UE fără un acord.

Printre celelalte variante respinse s-au regăsit diferite variante de relaţii cu UE post-Brexit, precum o uniune vamală sau aranjamente asemănătoare modelului canadian sau norvegian de relaţii cu UE.