Ea devine astfel primul ministru care exclude oficial un Brexit fără acord, subminând poziţia prim-ministrului Theresa May, care a prezentat membrilor Partidului Conservator o abordare de tipul „acordul meu sau niciunul”.

Rudd a declarat pentru BBC Radio că ea consideră că acordul prezentat săptămâna trecută Cabinetului va fi aprobat de Camera Comunelor, deşi recunoaşte că parlamentarii au îngrijorări privind unele aspecte.

Zeci de membri ai Partidului Conservator şi ai Partidului Democrat Unionist au declarat că vor vota împotriva acordului, astfel, pare greu de crezut că acordul va trece. Întrebată dacă acordul va fi respins, Rudd a declarat: „Nu, nu voi accepta acest lucru. Dacă nu va trece, orice se poate întâmpla. Cei pro-Brexit şi-ar putea pierde Brexitul”.

Întrebată dacă consideră că, în cazul în care acordul este respins, va avea loc o ieşire fără acord sau un alt referendum, Rudd a afirmat: „Părerea mea este că Parlamentul va opri un Brexit fără acord. Nu există o majoritate care să permită un asemenea lucru în Camera Comunelor. Nu cred că va avea loc un al doilea referendum”.

„Cred că oamenii se vor gândi bine, parlamentarii din toate partidele şi vor lua în considerare ce consideră ceste mai bine în interesul întregii ţări şi cred că probabilitatea este că, în ciuda a ce spun oamenii, acordul va fi aprobat”, a precizat ea.