Cele 46 de fotografii alb negru, opera fotografului Mike Mitchell, pe atunci in varsta de 18 ani, au fost achizitionate pentru 361.938 de dolari, potrivit comunicatului emis de casa Christie's, care spera sa obtina pe ele cel mult 100.000 de dolari.

Fotografiile lui Mitchell au fixat pe pelicula momentul exploziei in Statele Unite a "Beatlemaniei" cu ocazia primului concert sustinut de muzicienii britanici in aceasta tara, pe 11 februarie 1964, la Washington Coliseum, la care au asistat 8.000 de persoane.

In acea zi, cei patru artisti britanici, practic necunoscuti in Statele Unite cu doua luni inainte, au erupt pur si simplu pe cea mai mare piata muzicala din lume.

Urmarile acelei prime vizite in Statele Unite au fost impresionante: in aprilie 1964, primele cinci cantece din topul Billboard Hot 100 apartineau trupei The Beatles, iar cele doua discuri ale lor de pana atunci ocupau prima, respectiv a doua pozitie in topul Billboard al albumelor.

Sursa foto: Christie’s

Citeste si:

Obiecte care au apartinut membrilor Beatles, vandute cu o jumatate de milion de dolari! VIDEO

Celebritatile fac bani si dupa moarte! Topul celor mai mari castiguri postume!

James Bond si Marilyn Monroe “se vand” cu sume record. Celebra rochie alba a lui Marilyn, cumparata cu 4,6 mil. de dolari FOTO