"Din 2006, se observa o tendinta periculoasa de crestere a saraciei. Saracia nu a fost niciodata atat de ridicata si fragmentata regional in Germania", a declarat pentru site-ul Euractiv Germania Ulrich Schneider, directorul general al Paritätischer Gesamtverband.

Cele mai expuse sunt mamele celibatare, peste 40% dintre ele plonjand in saracie, anunta raportul. 

De asemenea, 13 dintre cele 16 landuri ale Germaniei au inregistrat o crestere a saraciei, cele mai expuse fiind orasele-stat Bremen si Berlin, precum si Mecklenburg-Pomerania Inferioara.

"Saracia este o problema pentru multi dintre noi", a mai spus Ulrich Schneider, potrivit caruia Germania "are, in mod evident, lacune tot mai mari in distribuirea bogatiei". 

Potrivit PW, noul salariu minim brut de 8,5 euro pe ora, intrat in vigoare la inceputul lui 2015 in Germania, nu va contribui, totusi, la modificarea acestor date. 

In Germania, persoanele singure cu un venit sub 892 de euro pe luna sunt incluse in categoria "saraci". O familie cu doi copii poate fi inclusa in aceasta categorie daca are un venit sub 1.872 de euro pe luna. 

In schimb, in Europa, modul de calcul al pragului de saracie variaza de la o tara la alta. Potrivit Observatorului inegalitatilor, diferenta de calcul este de la 1.260 de euro pe luna in Norvegia pana la 180 de euro pe luna in Romania, unde 22,6% din populatie traieste sub pragul saraciei.

Studiului publicat joi de PW regrupeaza circa 10.000 de asociatii din sanatate si ajutor social.