Potrivit unor persoane informate pe aceasta tema, hackerii ar fi actionat din Rusia si par sa fi avut legaturi cu oficiali ai guvernului rus.

"Ar putea fi represalii pentru sanctiunile" adoptate impotriva Rusiei, a declarat un oficial de rang inalt care este la curent cu informatiile din acest dosar. "Dar ar putea exista motive mixte, sa fure daca pot sau sa vanda orice informatie pot obtine", a adaugat el. 

Identitatea hackerilor si motivul atacului ii ingrijoreaza pe oficialii americani si pe oamenii de afaceri. De asemenea, este ingrijorator ca alte aproximativ noua institutii financiare, despre care nu se stia pana in prezent, au fost vizate de acelasi grup de hackeri. 

Unii oficiali americani considera ca atacul ar fi avut ca scop sa transmita un mesaj catre Wall Street si Statele Unite privind vulnerabilitatea retelei digitale a uneia dintre cele mai importante institutii bancare. 

Peste 76 de milioane de persoane fizice si circa sapte milioane de companii au fost afectate de atacurile cibernetice comise in cursul verii asupra retelei informatice a bancii JPMorgan Chase. Pana acum cateva saptamani, existau informatii ca atacul cibernetic din perioada iunie - iulie 2014 a afectat conturile a circa un milion de clienti.  Institutia bancara a dat asigurari ca nu exista indicii referitoare la accesarea datelor privind serviciile sociale, insa hackerii au obtinut numere de telefon si adrese ale clientilor.

Spre deosebire de retelele informatice ale companiilor Target si Home Depot, vizate si ele de atacuri cibernetice, banca JPMorgan Chase, cea mai mare din Statele Unite, dispune de mult mai multe date personale despre clienti.