In acest context, Rusia, principalul producator mondial de petrol din afara OPEC, a confirmat marti ca nu va participa la reuniunea de miercuri de la Viena, adaugand ca o reuniune ulterioara intre OPEC si producatorii non-afiliati este posibila.

In jurul orei 7.41 GMT, cotatia futures pentru titeiul Brent au scazut cu 55 de centi, sau 1,14% fata de valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente, pana la 47,69 dolari per baril, in timp ce cotatia futures pentru titeiul US West Texas Intermediate a scazut cu 51 de centi sau 1,06%, pana la 46,58 dolari per baril.

Ministrii Petrolului din Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se vor reuni, miercuri, la Viena, pentru a discuta o reducere a productiei cartelului in dorinta de a diminua supraoferta de pe piata care a facut ca pretul la petrol sa se injumatateasca dupa 2014.

Citeste si: Prabusirea pretului petrolului ingroapa cele mai bogate tari ale lumii. Statele din Golf introduc TVA, pentru prima data in istorie

Cu toate acestea, analistii de la Goldman Sachs cred ca va fi nevoie de negocieri intense pentru a se ajunge la un acord.

"Ultimele semnale sugereaza ca, desi exista un acord de principiu asupra necesitatii unei reduceri, considerente de ordin politic precum si negocierile cu privire la cota care va reveni fiecarei tari impiedica ajungerea la un acord", sustin analistii bancii americane.

De altfel, Goldman Sachs a estimat ca daca OPEC va reusi sa ajunga la un acord privind reducerea productiei sale pana la 32,5 milioane de barili pe zi, de la 33,82 milioane barili pe zi in octombrie, pretul la titei ar putea ajunge la 50 de dolari per baril.

In schimb, unii analisti, inclusiv cei de la Morgan Stanley si Macquarie, au avertizat ca pretul la petrol va inregistra o corectie severa daca OPEC nu va reusi sa ajunga la un acord de limitare a productiei, fiind posibil sa coboare pana la 35 de dolari per baril.

Citeste si: Rusia a ramas fara bani. Moscova isi vinde gigantii energetici, pentru a finanta bugetul saracit de prabusirea pretului petrolului