Cu o inaltime de un kilometru, complexul arhitectonic poate fi cheia pentru rezolvarea problemelor catastrofice pe care China le are cu poluarea. Prin construirea Turnurilor Phoenix, Chetwoods spera sa reinvie orasul chinezesc Wuhan din propria cenusa.

Folosind un sistem complex care va filtra simultan aerul si apa, va colecta energie solara si eoliana, precum si apa de la ploaie, cele doua cladiri, in care vor fi atat locuinte, cat si centre comerciale si birouri, vor fi prevazute si cu gradini verticale si vor rezolva, se pare, toate problemele ecologice cu care China se confrunta in prezent.

“Nu numai ca va deveni un simbol al orasului Wuhan, dar va fi si foarte eficient. La realizarea proiectului, am luat in considerare toate ideile de mediu posibile, care ii justifica, de altfel, si dimensiunile si forma”, spune Laurie Chetwood, fondatoarea firmei de arhitectura, despre noul complex.

Pe langa faptul ca vor fi foarte utile pentru combaterea poluarii, vor rezolva majoritatea problemelor de mediu.

Turnurile Phoenix sunt proiectate sa se potriveasca si cu religia si modul de viata locale. Cladirile fac legatura intre arhitectura si tehnologia occidentale si mitul pasarii Phoenix: cele doua turnuri reprezinta genul dual al pasarii din mitologia chineza, precum si spiritul renasterii.

In urmatorii trei ani, tunurile trec de la concept la realitate, constructia urmand sa inceapa in curand.