Potrivit presei internaționale, tranzacţia de 11 miliarde de dolari (nouă miliarde de lire sterline) va fi finanţată exclusiv prin acţiuni.

Acţionarii companiei listate la Bursa de la Londra vor primi pentru fiecare acţiune pe care o deţin 0,09744 acţiuni Takeaway.com ceea ce implică o valoare de 731 penny pentru fiecare titlu Just Eat share, o primă de 15% faţă de preţul de la închiderea şedinţei bursiere de vineri.

Acţionarii Just Eat vor deţine aproximativ 52,2% din entitatea combinată, cele două companii înregistrând împreună anul trecut 360 de milioane de comenzi în valoare de 7,3 miliarde de euro.

Just Eat, înfiinţată în 2000 şi lansată un an mai târziu, are 3.600 de angajaţi pe plan global.

Pe lângă brandul Just Eat în Europe, deţine şi brandulurile Skip The Dishes în Canada, iFood în Mexico şi Brazilia, şi Menulog în Australia şi Noua Zealandă.

Luni dimineaţă, acţiunile Just Eat înregistrau la Bursa de la Londra un avans de aproape 25%.

Preşedintele Just Eat, Mike Evans, îşi va menţine poziţia entitatea combinată, în timp ce directorul general al Takeway.com, Jitse Groen, va rămâne pe aceea şi funcţie la noua companie care va avea sediul central în Amsterdam.

Pe baza actualei capitalizări bursiere, entitatea combinată între Just Eat şi Takeaway.com este evaluată la 11 miliarde de dolari (nouă miliarde de lire sterline).

Anul acesta acţionarii Just Eat au făcut presiuni pentru o fuziune cu un rival.

Recent Just Eat a anunţat că o cincime din populaţia adultă a Marii Britanii foloseşte serviciile sale, în timp ce subsidiara sa din Canada - SkipTheDishes - înregistrează o creştere rapidă după introducerea unui serviciu bilingv.

Anul acesta, Takeaway.com a câştigat lupta îndelungată pentru supremaţie pe piaţa germană, acceptând să cumpere activităţile din Germania ale rivalei mai mari, Delivery Hero, într-o tranzacţie evaluată la 930 de milioane de euro (1,03 miliarde de dolari).

Tranzacţia ar putea duce la reduceri de costuri de peste 60 de milioane de euro până în 2020, a informat Takeaway.com, care susţine că este cea mai mare platformă de livrări de mâncare online din Europa continentală, Israel şi Vietnam.

Takeaway.com, prezentă în România, este o compania olandeză, înfiinţată de Groen în 2000.