Solicitarea, referitoare la aproape 10.000 de conturi ale unor cetateni italieni din Elvetia, a fost facuta in urma unei investigatii de anul trecut, care a dus la un acord fiscal intre Italia si Credit Suisse.

Nu este clar, dintr-un comunicat al politiei, daca titularii conturilor respective sunt toti clienti ai Credit Suisse.

Un numar de 3.297 de persoane au fost deja identificate printr-un program national voluntar de amnistiere fiscala, folosit de guvernul italian pentru a incuraja evazionistii sa isi declare banii din strainatate, in schimbul imunitatii.

In decembrie, un judecator italian a aprobat un acord intre Credit Suisse si autoritatile italiene, in cadrul caruia banca elvetiana a acceptat plata a 109,5 milioane de euro.

Investigatia fiscala, inceputa in 2015, s-a referit la un sistem fraudulos folosit de Credit Suisse pentru a transfera banii offshore, in principal prin intermediul politelor de asigurari.

"Credit Suisse considera ca investigatia autoritatilor italiene referitoare la operatiunile transfrontaliere ale bancii este inchisa”, se arata intr-un comunicat al bancii.

Administratia Federala Fiscala a Elvetiei a refuzat sa comenteze, motivand cu o clauza de confidentialitate care se aplica solicitarilor reciproce de asistenta in probleme fiscale.